maanantai 7. lokakuuta 2024

Lapusta asiaa

Jos ei muuta, niin lapusta yhden asian haluaisin sanoa. Tämä lappujuttu on siis mallitilkku. Mallitilkun avulla neuletyöstä tulee oikean mittainen riippumatta lankavalinnasta tai puikkokoosta. Omasta mielestä kannattaa kuitenkin aina pyrkiä samanvahvuiseen lankaan kuin ohjeessa ja säätää puikkokokojen kanssa. Sillä tavalla pääsee myös vähemmällä laskemisella. 

Tämä mallitilkku on neulottu kolmella langalla. Lanka on Pörröä Prismasta ja suunnittelin siitä itselle sellaista pitkää villatakkia. Etsin ohjetta, mutta päädyin tekemään takkia ihan omalla tuntumalta ja siitä näyttää tulevan muhkean lämmin.

Lanka ei ehkä ole niin pörröinen kuin odotin tai mitä nimi antaa olettaa. Kolmella langalla tulee, kuitenkin tosi lämmin villatakki. Hamsteroin lankaa varastoon, että pitäisi riittää työn valmiiksi saamiseksi. Kuusi kerää on jo mennyt...kuulette lisää myöhemmin. 

Nyt, kun sain tehtyä lapusta asiaa, niin keskusteltiin ystävän kanssa eräänä päivänä televisio-ohjelmista ja todettiin, että sellaista ohjelmaa tulee aika vähän, missä olisi tietoa ja kiinnostavia, asioista perillä olevia ihmisiä, joilla olisi hyvää lisätietoa esimerkiksi yleissivistävistä asioista. Paljon on ns. "tyhjiä tynnyreitä" joilla tuntuu olevan paljon asiaa ilman kunnollista sisältöä. 

Totesimme, että kyllä näin on!



Lappu!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti