torstai 7. heinäkuuta 2016

Unisukat

Unisukat Novitan Niitty-langasta. Langassa on 70% akryylia ja 30% polyamidia. Väri on 802 pioni. Langasta tulee itsestään kuvioita vaalealle pohjalle. Lanka on ihanan pehmeää neuloa ja varmasti myös pitää jalassa.

Kivasti tuli kuviot näihin sukkiin! Käytin sukkiin (koko n. 37-38) kaksi 50 gramman kerää, joista jäi vielä lankaa reilusti jäljelle. Aloituksessa pitää huomioida, että alkaa samasta langan värikohdasta, jos haluaa samanlaiset sukat. Minua ei olisi haitannut, vaikka olisivat olleet erilaiset, mutta sukkien saaja oli sen verran vaativa, että täytyy olla samanlaiset.


Liitin sukkiin vielä "unirunon"

Unisukka pehmoinen,
antaa lämmön suloisen.
Näet unen ihanan,
ruusuisen ja makoisan.
Voit unisukissa sipsuttaa,
unimaassa kevyesti tepsuttaa.
Tämän runon myötä,
toivotan sinulle
hyvää yötä.

-Kauniita unia!-


Niitty-lanka valikoimassa on kivoja värejä ja lankojen nimet on myös hauskoja ja ne kuvaa hyvin langan sävyjä. Ne ovat nimeltään pioni, lemmikki, hortensia, kielo ja ruusu.


Nopeasti nämä sukat valmistuivat. Muutamassa illassa tuli valmista. Minulla on varastoissa myös hortensia sävyä, niitä saatan ihastella vielä jonkin aikaa kerillä, mutta sukat todennäköisesti niistäkin teen, ehkäpä ne eriparisukat, jollain erikoisohjeella...Kauniita unia kaikille! Unisukissa nukuttaa parhaiten.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Tahtoisin kysyä, monellako silmukalla teit sukat ja millaisilla puikoilla. Itse olen tehnyt nalle-langasta kolmosen puikoilla itselleni sopivat sukat 56 silmukalla. Osaisitko sanoa, mikä olisi sopiva silmukkamäärä minulle?
    Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
  2. Hei! Tein nämä sukat 3,5 puikoilla ja minulla oli silmukoita 11s/puikko (44s). Vaikea sanoa, mikä olisi sopiva silmukkamäärä, koska se on niin paljon riippuvainen langasta, käsialasta ja puikkojen koosta. Itse olen kokeilemalla löytänyt sopivan silmukkamäärän, yrityksen ja erehdyksen kautta. Välillä työ on mennyt purkuun ja välillä onnistuu kerralla. Kokemuksen kautta oppii tietämään, mikä silmukkamäärä on hyvä omaan työhön. Suoraa vastausta ei voi kysymykseen siis antaa. Kiitos kuitenkin, kun kysyit. Hyviä neulonta hetkiä sinulle!

    VastaaPoista