Ihan(a) Pässi!-lapaset-ohje


Ohje Tiirinkosken Tehtaan nimikkolapasiin:
Lanka: Tiirinkosken lammastilan lanka, tässä käytetty tummaa- ja vaaleanharmaata, molempia värejä tarvitaan n. 40g
Puikot: koko 2,5, 5kpl

Ohjetta suosittelen käyttämään omaan käyttöön ja lahjaksi. Tiirinkosken Tehdas saa teettää/tehdä ohjeen mukaan lapasia ja myydä niitä Tiirinkosken kahvilassa ja tehtaalla. Kaikki hyväntekeväisyyteen valmistaminen ja myynti on sallittu. Tällä tavoin saadut varat toivoisin ohjautuvan lasten ja eläinten hyvinvointia edistävään toimintaan. Olisin myös hyvin iloinen jos Lankaa puikoissa-blogi mainitaan, mikäli julkaiset ohjeen mukaan valmistetuista lapasista kuvan esim. Instagramissa #lankaapuikoissa #neuloositerapiaa. Jos toimit suositusten vastaisesti Pässi sinua puskekoon!

Aloita luomalla 60s vaaleanharmaalla neulo tasona 6 kerrosta ainaoikein neuletta. Sen jälkeen seuraavalla kerroksella neulo 5s oikein ja kierrä vasenta puikkoa itseesi päin ympäri, neulo 5s ja kierrä puikkoa taas ympäri, tee näin koko kerroksen ajan. Jaa silmukat 4:lle puikolle, 15s/puikko ja tee nyt suljettua neuletta. Neulo 2 kerrosta nurin. Vaihda lanka tummanharmaaksi ja tee 6 kerrosta 2o, 2n, tee 2 kerrosta nurin, sen jälkeen vielä 6 kerrosta 2o, 2n, 2 kerrosta nurin ja 6 kerrosta 2o, 2n. Aloita sitten kuvioneule kaavion mukaan.

Peukalot voi sijoittaa esim. 15. tai 18. kerrokselle. Esimerkiksi oikean käden lapaseen, neulo ensin 3s ja sen jälkeen ota apulanka ja neulo 9s. Tämän jälkeen siirrä apulangalla neulotut silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja jatka neulomista kaavion mukaan. Lopuksi viimeistele työ päättelemällä langat ja kiinnitä aloituksessa irralleen jäänyt sauma.
Tee peukalo molempiin lapasiin, poimi 9s alhaalta ja ylhäältä kahdelle puikoille ja neulo ruudukoita 15krsta, jonka jälkeen aloita päättely puikkojen alussa ylivetokavennuksella ota 1.s neulomatta, neulo seuraava s oikein, nosta neulomaton s neulotun yli. Puikon lopussa 2o yhteen.

Bää! Oot mahtava!

En vastaa työohjeessa mahdollisesti olevista virheistä (olen amatöörisuunnittelija, enkä tavoittele taloudellista hyötyä), mikäli huomaat sellaisen niin ole luova, en aio alkaa miettimään miten se korjataan, se on itse ratkaistava! Älä tee yhteen lapaseen kahta peukaloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti