tiistai 2. toukokuuta 2017

Juventus-sukat

Naapurissani asuu italialais-suomalaispariskunta. Vaimo on suomalainen ja mies italialainen. He ovat oikein ihastuttavia ihmisiä ja he ovat kutsuneet luoksensa kylään mm. Uutta vuotta viettämään ja heillä on upeita juhlia, sekä ihan spontaanisti koiran kanssa iltakävelyllä on yhtäkkiä huomannut istuvansa heidän terassillaan viinilasi kädessään ja maistelemassa niin herkullisia italialaisia juustoja. 

Suomessa talvi ja kevät erityisesti tänä vuonna on ollut kylmä. Minulta kysyttiin onnistuisiko neuloa Juventus-villasukat. Toki se onnistuu, mutta mikä on Juventus? Eli aloitin taustatiedon etsinnän. Tutkin Juventus logoja, huomasin, että niissä vaihtelee mm. tähtien määrä. Selvitin sen syytä. Tähtiä oli vaihtelevasti, joko kaksi tai kolme. Espanjassa asuva serkkuni on jalkapalloasiantuntija. Hän sanoi, että tähdet kuvastaa Italian liigan ja Champions-liigan voittoja.

Pyysin perheen jäseniä selvittämään, kumpiako voittoja sukkien saaja arvostaa enemmän.  Siihen hän ei osannut vastata, mutta ei ihmetellyt lainkaan, miksi moista asiaa häneltä kysellään. Yllätys säilyi siis yllätyksenä...päädyttiin laittamaan tähtiä niin monta kuin näyttää visuaalisesti hyvältä.

Sukkia neuloessa katsoin myös elämäni ensimmäisen Juventus ottelun. Juventus-Barcelona pelin. Olen nykyään urheiluhullu, tykkään kovasti katsoa urheilua. Aikaisemmin vaihdoin kanavaa jos tuli urheilua, nyt on päinvastoin. Maksukanavia minulla ei sentään ole.

Mutta takaisin yllätykseen, kyllä se oli iloinen yllätys! Sain naapureilta kuvan ja niissä on onnellinen sukkamies! Villasukkamies! 

Ja mikä neuloositerapiamatka omalla kotisohvalla Italiaan ja jalkapallon maailmaan! Kiitos siitä!1 kommentti:

  1. Hei, haluaisin tehdä pojalleni myös juventus sukat mutta en löydä kirjonta ohjeita mistään, olisiko sinulla ohjeet sukkien tekoon? Kiitos!

    VastaaPoista