sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Pikku-Pupu Kaisla

 Novitan syksyn lehdessä 4/2020 oli pienen suloisen virkatun pupun ohje. Lehden pupun nimi on Hertta, mutta tästä pupusta tuli Kaisla nimeltään. Kaisla tuli tehtyä vähän vahingossa, koska löysin kuin sattumalta kotoa valkoisen puuvillalankakerän. 

En muista mitä tarkoitusta varten olen sitä joskus hankkinut. Näissä lankaostoksissa on monesti hyvinkin ylevät suunnitelmat aluksi ja lopulta tekeekin ihan jotain muuta. Niinkuin tässä nähdään hyvä esimerkki, miten eteeni jostain kuin ihmeellisesti ilmestyi Kaisla-pupun lankakerä ja siinä se nyt on.

Lehden ohjeella on tehty myös pupun vaatteet ja lisää vaatteiden ohjeita tulee myöhemmissä lehdissä. Suunnittelin tekeväni pupulle pienen talon tai huoneen pahvilaatikosta, siihen tulisi soma sisustus. Sellaista leikkijuttua. Sitä joskus sisustuskurssilla harjoittelin ja teinkin pienoismallin huoneesta, johon suunnittelin sisustuksen. Lapset tykkäsivät kovasti leikkiä sillä. Talomme oli rakennusvaiheessa niin pääsin toteuttamaan huoneen konkreettisesti. Kurssiin kuului käynti sisustusmessuilla ja oli myös luento ja tehtävä siellä. Muistan, että minulle tarjottiin paikkaa sisustustoimistossa, kun olin esittellyt suunnitelmani. Kieltäydyin tästä tarjouksesta kohteliaasti ja olin vähän ylpeäkin suunnitelmastani.

Kaislan paita on Venla-langalla neulottu ja myssyyn käytin Nalle-lankaa. Silmukkamäärät on samat kuin lehden ohjeessa.








Nämä värit tässä sienikuvassa yllä on niin runsaat, että niitä voisi käyttää moneen juttuun.



Mielikuvitus on vain rajana, mitä tarvikkeita pupulle vielä tekisi.
Suunnitelmat voi siis olla suuret ja toteutus pienimuotoinen.
Hyvää syksyä puput!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti