perjantai 26. heinäkuuta 2019

Taivaallinen värikylpy langoille

Liemessä ollaan!
Aloin kokeilemaan värilaimennusta siten, että valmistin kaksi liemeä. Ne olivat keltainen ja turkoosinsininen. Siitä sitten lantrasin neljä erilaista liemiseosta. Enempää ei mahdu mikroaaltouunissa olemaan kerralla kippoja.



Taivaallisen ihanat sävyt saavutettu!

Seuraavaksi kokeilemaan, miten vaikuttaa langan pohjaväri värjäyksen lopputulokseen. Laitoin liemeen valkoista ja lilanväristä alpakkalankaa. Roosanväristä lankaa on keskellä ja pieni mytty punaista. 

Alpakkakerät vikuroivat, kun eivät meinanneet millään upota liemeen. Ping vaan, kimpoilivat pintaan, kun yritin saada keriä uppoamaan. 
Ne hylkivät vettä oikein urakalla, mutta vähitellen asettuivat.



Ja lopuksi vihreä liemiseos, tekstin alapuolella. Ylhäällä luonnonvalkoinen, sitten vanha vihreä, puhdas valkoinen ja pellavan värinen. Nämä siis alkuperäisten lankojen sävyt. Kokeilun lopputulos, että pohjaväri vaikuttaa melko paljon. Langat on kuvattu mikroaaltouunissa kuumennuksen jälkeen. Ennen kuumennusta näytti kaikki hyvin saman väriseltä.

Arvaa mistä tietää, että on käytetty sopiva määrä väriä? Siitä, että liemet on kuumennuksen jälkeen kirkkaita. Huuhtelu on helpompaa, kun on käyttänyt värejä säästeliäästi.


Mitähän näistä vielä tulee?
Jonkinlainen pieni suunnitelma on, mutta ne muuttuu niin nopeasti, että niistä on turha huudella. Yhden asian tein myös aiempaan verrattuna huolellisesti, haltijalangat, neljän sävyn liemiin. Onnittelut siitä, että jotain on opittu matkan varrella.
Tätä kannattaa kokeilla kotona (jos on kurssit suoritettu).
Minä suunnitelen, että neulon näistä vielä lapasia ja sukkia, joissa on kauniin väriset langat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti