lauantai 13. tammikuuta 2018

Sähköpantteri-sukat

Musta ja turkoosi värit valikoituivat itsevärjätyn langan väreiksi, kun silloin oli värit lopussa. Värjäsin langan tekemällä pitkän vyyhdin, siihen sopi hyvin olohuoneen pöytä, joka on neliö. Neliön sivun mitta on 1 metri. Värjääminen on todella mukavaa puuhaa, ainoa ongelma siinä on, että se varsinainen työ on edessä, koska on taas enemmän lankaa neulottavaksi.

Käsityömessuilta hankin sukkakalenterin ja siinä on tammikuun kohdalla Twist or not-ohje. Nämä sukat on sillä ohjeella tehty. Tvistaa kyllä todella upeasti!


Lanka käyttäytyy mielenkiintoisella tavalla varressa ja sileää neulottaessa jalkaterässä raidoittuu. Olin innoissani tätä neuloessa, kun pikkuhiljaa näki millaiselta se alkaa näyttämään. Liukuvärjäys on seuraavissa värjäyksissä, niistä tulee niin hienoja, että toivottavasti ehtii langat kuivua ennenkuin ovat jo puikoilla.


Nimesin langan sähköpantteriksi, koska sukista tuli niin sähäkän väriset. Suorastaan maagiset.


Apujoukot kuvasivat nämä, kun sattui niin, että oli niin paljon menoja, ettei ehtinyt ollenkaan valoisan aikaan kuvaamaan. Eikö olekin ihana tuo neulottu tonttu. Hän tuli meille kesällä rippijuhliin ja meille hän jäi. Siitä lähtien hän on huolehtinut kotiasioista. Hän järjestelee kaiken parhain päin ja lisää onnellisuutta, iloa ja rakkautta. Tonttuihin on ennen vanhaan uskottu enemmän kuin nykyään. Aiemmin uskottiin, että kodin piiristä löytyi useampia tonttuja mm. saunasta, tallista jne. Heidän uskottiin ilmestyvän paikalle, kun talon perustuksia tehtiin. Tontut valvoivat järjestystä ja ne eivät viihdy, jos talossa riidellään tai on muuten rauhatonta. Vihastunut tonttu saattoi lähteä, jolloin ilman talon haltiaa jäänyt talous alkoi köyhtyä. Minä pidän huolen, että tällä tontulla on niin hyvät olot, että se ei lähde minnekään!


Neuloositerapiaa parhaimmillaan taas... ja olen tehnyt sellaisen havainnon, että kun olen näiden kuvien yhteyteen kirjoitellut vaikeankin asian sanoiksi, se on jotenkin helpottanut omaa olemista ja niin sanotusti kulku on keventynyt, jos asia on ollut taakkana mielessä. 


Apteekissa vuosi on alkanut vilkkaana. Hämeenlinnassa on ihanat, iloiset ja niin ystävälliset ihmiset. Työssäni kohtaan niin mukavia asiakkaita täällä. Iloitaan onnistumisista, välillä itkeä tirautetaan, koko elämänkirjo iloineen ja suruineen on läsnä jokapäiväisessä työssä. Mikä rikkaus se onkaan! Parasta on asiakkaan kiitokset hyvin tehdystä työstä ja että nähdään taas uudelleen. Ihanin viime viikolta oli, kun asiakas sanoi, että hänen ystävänsäkin tuli meille hänen suosituksestaan. Ystävyys ja ystävä, ei ole mitään parempaa, se on rakkautta ja välittämistä. Ystävänpäivään (14.2.) on reilu kuukausi, mutta eikö olekin niin, että ystävänpäivä on joka päivä.


Tämä vuosi on paras ikinä ja se on ystäviä ja rakkautta täynnä! Siitä olen ihan varma, sen on tonttu luvannut myös!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti