sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Matkalaukun tarina

Ompelin Almandiinin japanilaisesta postimerkkikankaasta laukun matkaa varten. Laukkua voi käyttää olkalaukkuna tai reppuna. Matka on vasta edessäpäin, mutta sitä kovasti jo odotetaan ja valmistaudutaan. Laukku on tilkkutyö, joka on ommeltu samasta kankaasta. Kangas tuli käytettyä ihan kokonaan ainoastaan muutamia pieniä palasia jäi.


Perheessämme on teini ja hän on jo tuskastunut, kun on vielä aikaa matkalle lähtöön. Ei millään jaksaisi odottaa. Hän myös vertaili, kuinka meillä on kaikki aina niin tavallisen tylsää. Toinen perhe oli vienyt lapset yllätysmatkalle, siten että lapset olivat matkalla lentokentälle tienneet menevänsä ulkomaille lomalle. Yritin hänelle perustella meidän tapaamme, että jo se, että suunnitellaan lähtöä on osa sitä matkaa. Meidän pitää myös säästää sitä varten, myös lasten. Ne muut ovat kuulema tosi rikkaita ja heidän elämänsä on pelkkää glamouria. Kaikilla muilla tuntuu asiat olevan niin paljon paremmin, vaikka ei meillä asiat mitenkään hullusti ole.


Tämä matkalaukku ei ole vielä ollut yhdelläkään matkalla mukana niin tarina on olemattoman lyhyt. Hihnatkin on vielä ompelematta kiinni. Ompelen ne, kun on mustat langat koneessa.

Matkalla, kun me päästään kohteeseen, mennään ainakin rannalle ja markkinoille. Vuokraamme asunnon, mutta siinä lähistöllä asuu suomalainen perhe, joka on asunut jo pidempään ulkomailla. Meitä odotetaan siellä ja aika harvasta paikasta maailmassa voi sanoa, kun sinne menee, että on kuin kotiin menisi. Ihanaa nähdä heitä pitkästä aikaa!


Taisi olla kasvatukselliset perustelut melko huonot, mutta näin se vaan on, että ei sovi meille se, mikä voi jollekin olla ihan normaali käytäntö. Ennen lähtöä sovitaan myös yhteisistä pelisäännöistä, koska ollaan ulkomailla. 
Uima-altaalle mennään varovasti, ettei käy niinkuin viime kerralla... varpaaseen tuli iso haava.


"No, minne he sitten menivät matkalle?", kysyin lapseltani.
"Turkkiin."


Hyvää matkaa kaikille matkalle aikoville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti