sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Apukassien ompelu

Käsityöopetuksessa opeteltiin ompelemaan "apukassi". Se on sellainen, joka on kätevä ottaa mukaan, kun lähtee esimeriksi kaupungille. Aluksi se on pienikokoinen ja tarvittaessa sen voi avata isommaksi kassiksi. Näihin voisi hyvin käyttää kaikki vanhat kankaat, joille ei keksi muuta käyttöä. Pienen pussin avautuessa on myös kiva yllätys, millainen kangas tulee esiin. Käytin näihin kasseihin chihuahua-, emoji- ja metsäneläinkangasta, sekä pellavakangasta. Laitoin uloimpaan kankaaseen vetoketjuja, jotta saa avaimet ja puhelimen mukaan myös.

Muovipussien välttelyssä täytyy opetella kokonaan uusi toimintatapa. Tärkeintä on muistaa ottaa "apukassi" aina mukaan! 

Kierrätysideana kahvipussien uusiokäyttöä harjoittelin YouTube-videon avulla. Se oli ranskankielinen video ja vaikka en osaa kieltä opin taittelun. Tässä on lopputulos. Jos täytyisi itsensä tällä elättää niin aika heikkolta vaikuttaisi toimeentulo, koska näissä meni koko ilta. Ei mitään isompaa valmiina ja teinikin sanoi, että tuo on mummojen hommaa. Pitääkö olla huolissaan?


Ehkä näistä jonain päivänä tulee jotain suurempaa...
Kahvikissan varastoista löytyi pieni määrä kahvipusseja ja täytyy keitellä lisää kahvia, että saa lisää materiaalia taitteluun... Kulta Katriinan luomukahvi on ihan parasta. Oispa kahvia!
Hauskaa vappua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti