tiistai 19. joulukuuta 2017

Kirjoneuletta ja salaisuuksia


Kirjoneulesukat maanläheisillä väreillä. Graffitinharmaata lankaa höystettynä raitalangalla ja valkoisilla pitsikukilla. Nämä on keikkuneet koko syksyn puikoilla, mikä siinä oli, kun eivät meinanneet valmistua?


Nyt joulunaikaan on kaikenlaisia keräyksiä, joihin jokainen voi osallistua. Minäkin laitoin villasukat Hopen keräykseen. Laitoin kauneimmat. Ensin ajattelin, että en raaski antaa pois, mutta onneksi tulin järkiini. Minulla on mahdollisuus neuloa uudet, jos oikein alkaa harmittaa. Jokaisella on mahdollisuus ja vapaus valita, kuinka auttaa toisia. Tietenkin omien mahdollisuuksien mukaan. Uskon, että teoilla on seuraukset. 


Jos ne sukat auttaa edes vähän jotakuta elämässä eteenpäin, mitä muuta voin toivoa kuin, että kaikilla menisi elämä parempaan suuntaan. En yhtään mitään! Ne pienet hyvät teot. Laitoin sukkien päälle vielä lappusen: "Sinulle tehty" sekä kirjoitin "Olet ihana! Muista se!"


Ja sitten vielä salaisuuden paljastus...
Joulu on salaisuuden säilyttämisen aikaa, pienemmät ihmiset varsinkin, eivät malttaisi millään odottaa. 
Ihan niinkuin muumeissa Pikku Myy tiesi muumien salaisuuksia ja oli kuin tulisilla hiilillä, kunnes sai kertoa salaisuudet kaikille.
Omassa työssäni jokainen keskustelu on luottamuksellinen, enkä pidä edes kännykkää taskussani töissä. En sen jälkeen, kun kuulin, että jotkut sovellukset voivat kuunnella käyttäjää. Jos on kiireellistä asiaa, läheiset tietävät missä olen ja soittavat suoraan apteekin puhelimeen. 


Sitten vielä menestyvän yrityksen salaisuus...
Olen sitä mieltä, että yritys, joka kuuntelee asiakkaitaan menestyy.
Mistä johtuu valitus? Siitä, että ei ole kuunneltu!
Jokainen muistaa sen itkevän lapsen kaupassa ja yksistään sen takia itkee, ettei ole kuunneltu!

Tällä tiedolla mennään ja kuunnellaan.


Kohta vaihtuu vuosi ja mitä hyvää onkaan luvassa. Odotan parasta!
Ennen sitä, kuitenkin on luvassa lepoa, hyvää ruokaa ja rakkaat lähellä.


Ja viimeinen salaisuus:

OLET IHANA! MUISTA SE!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti