keskiviikko 3. elokuuta 2016

Betonisaappaiden koristelua

Ideoin betonisaappaita...ostin alkukesästä kirpputoreilta lasten käytettyjä kumisaappaita, jotka on valoin täyteen betonia esivalmisteluiden jälkeen. Tässä on ensimmäiset koristeltuina. Itse koristelu vei vaan muutaman tunnin, mutta se pähkäily, miten koristelee useamman päivän.


Ajatuksissani oli luoda "saapasmaa" ja siihen ei yhdet saappaat riitä!
Nämä saappaat saivat unisieppari kuvituksen tusseilla ja tietenkin voimalauseet. Mielestäni nämä on aika kiva antaa, vaikka lahjaksi!

Palataanpa "saapasmaa" projektin alkuun...
Tässä on saapaslöydöt! Pienistä saappaista tulee todella suloisia...ne sopii hyvin pihalle ja kyllä ne voi sisälläkin olla sisustuselementteinä.

Kannattaa ennen betonin valua leikata saappaat keskeltä auki niin saa valoksen ulos saappaista ilman, että täytyy rikkoa saapasta. Tällä tavalla saappaita voi valaa uudelleen ja uudelleen.


Vähän säälitti leikata pienet saappaat. Ei kuitenkaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin tarttua saksiin. Muuten jäisi " saapasmaa" haaveeksi. Leikkauksen jälkeen teippasin saappaat keskeltä kiinni.


Esivalmisteluihin kannattaa satsata. Ne vie aikaa, mutta se on vaivan arvoista. Itse valu on nopea operaatio. Valaessa on oltava huolellinen, että betonia menee hyvin saappaiden kärkiin. Minulla valut oli saappaissa varmaan kuukauden päivät, mutta jos on ns. hätäisempi tapaus niin pari päivää ainakin kannattaa antaa kuivua, että ei mene valut rikki, kun vääntää saappaat ulos muoteistaan. Maalasin saappaat kokonaan valkoisella akryylimaalilla ennen tussilla piirtelyä. Voi maalata myös spraymaaleilla.


Oli mukava monivaiheinen prosessi, mutta oikein mielenkiintoinen operaatio. Aion valaa betonia jatkossakin! Hyvää elokuuta, kesää on vielä jäljellä!
Toivottavasti valoin myös uskoa, että tätä kannattaa kokeilla!

2 kommenttia:

  1. Itse olen taiteelliselta jäljeltä kuin 7vuotias juuri kirjoittamaan oppinut koululainen, piirtämisen jäljestä juuri tikku-ukon osaa hahmottaa. Saappaat ovat älyttömän kauniita, nuo unisieppari saappaat, rakastuin! Et ole ajatellut myydä näitä? Olisin valmis ostamaan, sekä maksamaan saappaat ja tietty käden jäljestä/työstä pyyntösi verran. :) Ole kiltti ja mieti asiaa, olisi heti 3:t tilauksessa, yhdet itselleni ja 2 pikku koululaisilleni. :) olisi siinä tytöillä hymyssä suut vesi sateella lompsiessa kouluun. ♥ Laita vastaustasi s.postiini, olisin kiitollinen jos viitsit: elina.katariina@luukku.com.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, laitoin sinulle sähköpostia.

    VastaaPoista