keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Kadonneen palvelijattaren tapaus

Kirja, joka sijoittuu Intiaan. Jossa seikkaillaan Delhin ihmisvilinässä ja chiliherkkujen tuoksut voi melkein tuntea nenässään. Se vei mukanaan niin, että täytyi vähän värjäillä lankaa ja neuloa sukat niistä pikavauhdilla, että näkee kuinka värit asettuu. Langan jaotteluun käytin digitaalista keittiövaakaa. Niin on mennyt hifistelyksi tämä harrastus, että lankoja ja valmiita töitä täytyy punnita. Ohjeen sukkiin löysin Novitan lehdestä 2/2018. Sukkien nimi on Juhannus-sukat

Jaoittelin lankaa suurinpiirtein samanpainoisiin pieniin keriin. Värjäsin ne siten, että minulla on kolme pääväriä ja kolme väliväriä. Tärkeintä oli olla sekoittamatta keriä, että pysyy värit oikeassa järjestyksessä. Värjäyksen ja huuhteluiden jälkeen lanka oli melko sekavassa kasassa... melkoinen pyöritys oli ennenkuin sain kerälle.


Pukka-sana on Kadonneen palvelijattaren tapaus-kirjan mukaan hindin kielinen sana, joka tarkoittaa vahvaa, hyvin tehtyä. Tarkoittaa myös "ehdottomasti". 
Sukkaa pukkaa!


Jatkan näitä varjäyskokeiluja...niistä lisää myöhemmin!


Hyvää keskikesän juhlaa eli juhannusta kaikille!
Aurinko paistaa yötäpäivää niin tässähän ehtii vaikka mitä! 
Niinkuin esimerkiksi hörpätä Pukka-teetä.


Minne se palvelijatar katosi ja miksi? Se selviää lukemalla kirja. Kirjassa on myös hauskoja lempinimiä siinä seikkailevilla hahmoilla, kuten Käsijarru, Loisteputki ja Kasvovoide. Mikä sinun lempinimesi on?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti