torstai 16. marraskuuta 2017

Riisipiirakka-pussukat

Suomalaista perinneruokaa ovat riisipiirakat. Niiden valmistus on monivaiheinen, mutta resepti on yksinkertainen. Piirakoihin tulee pohjaksi ruistaikina ja täytteeksi riisipuuroa. Mummoltani olen oppinut riisipiirakoiden valmistuksen.

 

Ensin keitetään puuro ja valmistetaan pohjataikina. Sitten kaulitaan pohjaksi ruistaikinasta soikeanmuotoisia pohjia, sitä kutsutaan leikkimielisesti pulikoinniksi, koska kaulitseminen tehdään sellaisella pulikalla. Pohjat täytetään puurolla ja reunat rypytetään, sitten paistetaan 300 asteisessa uunissa.


Nämä kuvissa olevat piirakat tein vaihtelun vuoksi pellavakankaasta. Jossain näin kuvan näistä niin olihan se pakko tätäkin alkaa kokeilemaan. Huomattavasti helpompi oli näitä kankaisia tehdä. Mummon riisipiirakat olivat niitä maailman parhaita, mutta mummoa ei enää ole täällä maan päällä niin täytyy itse tehdä, mutta mummon hyvillä ohjeilla ja opetuksella.
Muistakaa kaikki, joilla mummo vielä on, nauttia mummon tekemistä herkuista. Ja antakaa hali minunkin puolesta niin minäkin aina halasin omaa rakasta mummoa viimeistään silloin, kun kotiin lähdettiin.
Hyvää viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti