maanantai 21. marraskuuta 2016

Kaksi laukkua

Olen osallistunut kurssille, joka kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kurssi on enimmäkseen tilkkutöihin keskittynyt, mutta siellä on niin sanottu " taiteilijan vapaus" tehdä mitä itse haluaa. Kokeilin pikatekniikkaa tilkkutyöhön, josta tulee laukku. Laukkuun tulee myös kehykset, jotka laitetaan kujaan laukun sisälle. Tilkkutyöt on minulle vähän vieras harrastus, mutta hyvää harjoitusta tästä sain. Laukkuja tuli siksi kaksin kappalein, kun alan jotain tehdä, minulla on tapana tehtailla samalla useampi. Oikein perusteellista harjoittelua.
 Kankaina käytin itsevärjättyä lakanakangasta (vanhoja), sekä ystävältäni saatua Tampellan kangasta nimeltään Onnimanni. Laukun vuoressa toisessa laukussa on Tampellan kangasta (vaaleansininen) ja toisen ostin joskus aiemmin opettajalta (vaaleanpunainen pöllökuvio).
 Työn ideana oli, että keskipala pysyy paikallaan ja reunapaloja siirtelemällä saa erilaisia kuvioita ja muotoja työhön. Siinä lähti palaset pyörimään ja se oli hauskaa. Laitoin työhön metrivetoketjua (ruskeaa). Opettaja laittoi vetoketjun vetimet siten, että ne kulkevat erisuuntiin. Päälliskankaan ja vuoren väliin laitettiin laukkuhuopaa. Harjoittelin myös tikkaamista ompelukoneella. Ensikertalaisen tikkaustyöksi siitä tuli ihan hyvä, mutta harjoitusta tarvitaan vielä. Vetoketju jätettiin ylipitkäksi ja sen päähän ommeltiin kangaspala. Tämä oli vähän erilaista, mitä yleensä olen tehnyt ja siksi hyvin palkitsevaa ja antoisaa, kun näkee lopputuloksen. Vähän välillä ihmettelee, että onko nämä todella minun tekemiä.


Mukavaa viikkoa kaikille lukijoille. Kannattaa välillä lähteä omalta mukavuusalueelta pois niin se mitä siitä muodostuu voi olla ihan iloinen yllätys! Näin ainakin tällä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti