keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Pipo ja lapaset seepralangasta, sekä 10 varmaa merkkiä siitä, että kärsit neuloosista

Rakkaimmat pipo ja lapaset, mitä olen pitkään aikaan tehnyt!
Pipo tehty Novitan viidakko seepralangalla. Loin 100s ja neuloin joustinta noin 7cm ja sitten sileää n. 4cm kavensin tasaisin välein 4s, sen jälkeen en enää kavennellut, koska kuvio meni sekaisin (alkoi liikaa tulla yhteen kohtaan mustaa), purin pois sen huonon kohdan ja jatkoin 19cm korkeuteen ja aloitin loppu kavennukset. Ja kukkakoristeet piti tietenkin saada ja ne kyllä sopii, tykkään kovasti!
 Nämä on kyllä niin mieluiset ja liian söpöt, että neuloosi takuulla vaan pahenee!!! Siitä päästäänkin analysoimaan neuloosia... olen listannut 10 kohtaa, mistä tietää olevansa enemmän tai vähemmän neulootikko:

10 ASIAA, JOISTA TUNNISTAA NEULOOSIN OIREET:

1. LANKOJEN OSTAMINEN
Ostat lankoja, koska ne on pehmeitä, upean värisiä ja koostumukset vetoaa sinuun. Lankakaupassa käynti saa hyvälle mielelle ja olet ihan fiiliksissä, kun löydät hakemiasi lankoja tai ale-korista, jotain mitä et ole raaskinut ostaa normihinnalla. Yleensä sinulla on mielikuva, mitä teet langoista, mutta tämä saattaa muuttua ja teetkin jotain ihan muuta.

2. LANKOJEN VARASTOINTI JA SÄILYTTELY
Sinulla on lankavarasto, jota vaalit ja suojelet. Tästä langasta teet sitä ja tästä tätä. Jokin lanka on erityisessä suojelussa, siitä ei tiedä, mitä siitä "raaskii" tehdä. Kaikista tärkeimpiä lankoja " hillotaan" eli säilytellään tosi kauan... Tärkeintä olisi tiedostaa, että mitä isompi varasto on sitä ahkerampi olisi syytä olla!

3. NEULEOHJEIDEN JATKUVA ETSINTÄ
Neuleohjeita ja - ideoita on kaikkialla. Inspiraatiotulva on valtava! Säilytät kaikki ohjelehdet ja tulostamasi ohjeet.

4. NEULOMINEN
Neulot joka välissä aina, kun ei ole muuta tekemistä ja silloinkin, kun on sitä muuta tekemistä.

5. SEURAAVAN NEULETYÖN SUUNNITTELU
Teet yhtä neuletyötä tai pahemmassa tapauksessa useampaa yhtäaikaa ja suunnittelet seuraavaa tai sitä seuraavaa työtä.

6. KESKENERÄISET TYÖT
Johtuu kohdasta 5, kun alat toteuttaa sitä seuraavaa tai sitä seuraavaa ideaa, ennenkuin olet saanut sen edellisen työn valmiiksi. Keskeneräisen työn valmiiksi saaminen voi viedä vuosia tai ne ei koskaan valmistukaan. Joskus neuleen tekeminen valmiiksi on äärimmäisten ponnistelujen takana.

7. NEULETÖIHIN RAKASTUMINEN
Rakastut kädentöihisi kuin ne olisivat lapsiasi tai lemmikkejäsi, joista ei voi luopua, ellet tiedä, että ne päätyvät hyviin ja rakastaviin oloihin. Myös siitä aiheutuva mielipaha on erityisen suuri, jos neulelahjan saaja ei arvosta työtäsi (sitä, jota sinä rakastat). Toisaalta arvostus ja kiitokset saavat hyvälle mielelle ja lämmittää sydäntä pitkään.

8. HAAVEILU
Haaveilet salaa, että saisit ison kasan lankaa (juuri sitä mitä olet toivonut). Jos neuloosi on erityisen paha, toivot asuvasi lankakaupassa, joka on täynnä unelmiesi lankoja. Tästä voi johtua/aiheutua lankojen hamstraaminen ja koti onkin melkein kuin lankakauppa. Pahemmassa neuloosissa langat ja neuleet tulevat myös uniin.

9. VIEROITUSOIREET
Saat vieroitusoireita, jos olet useamman päivän neulomatta. Vieroitusoireissa neulootikko keinot ja syyt keksii, millä pääsee lankakauppaan. Kesän tullessa moni neulootikko kertoo parantuvansa, mutta vain hetkeksi. Syksyllä oireet yleensä ilmaantuvat uudelleen.

10. NEULETÖIDEN MÄÄRÄ
Kaikilla lähipiirissäsi on jotain neulomaasi. Mitä enemmän näitä ihmisiä, eläimiä ym. on, sitä pahemmasta neuloosista on kyse!

Varoitus! Nämä 10 neuloosioiretta eivät perustu mihinkään tieteelliseen tutkimukseen vaan omiin ja vertaistuen omakohtaisiin kokemuksiin. Kuitenkin tämän perusteella voi tehdä päätelmiä omasta neuloosin tasosta ja sen vakavuudesta.
Jos et ole kokenut syyllisyyttä neuloosioireistasi ja läheisesi eivät ole merkittävästi huomautelleet asiasta, ei ole syytä olla huolissaan!

HOITOSUOSITUS:
Neulootikon on syytä antaa jatkaa oireidensa toteutusta ja jopa kannustaa häntä. Vertaistuki on myös tärkeää. Neulootikolle on hyvä päästä kokoontumaan muiden samanhenkisten kanssa esim. värjäämään lankoja tai vaihtamaan ideoita ja ohjeita. Parantavaa hoitokeinoa ei ole olemassa, mutta täysin neuloosista parantuneitakin on joskus harvoin tavattu mm. silloin, kun he ovat luovuttaneet lankavarastonsa vielä oireilevalle neulootikolle.
Pidetään siis lankaa puikoissa jatkossakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti